Het belang van digitale bezoekersdata voor CEO’s en CTO’s in 2022

Data & Analytics

Inzichten in bezoekersgegevens van jouw website met behulp van de tool Google Analytics stelt CEO’s voor een dilemma.

De meetgegevens van de tool zijn van onschatbare waarde voor de groei van een bedrijf, maar de enorme hoeveelheid gegevens kan het vinden van waardevolle inzichten érg moeilijk maken. En dus haken we af. Soms. Toch?

Google Analytics Limburg Growww
Het is een gegeven feit.

CEO’s of zaakvoerders en andere bestuursleden van bedrijven kunnen een concurrentievoordeel behalen door op innovatieve wijze gebruik te maken van digitale bezoekersdata, aldus Google Cloud Leaders die samen een artikel schreven over datatrends om bedrijven vooruit te helpen. De nummer één prioriteit voor bedrijven, zoals vermeld in dat artikel, is het stimuleren van een digitale transformatie door middel van data en analytics. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat maar liefst 66% van de Raden van Bestuur digitale technologie-initiatieven als hun topprioriteit in 2021 hadden genoemd.

Het uiteindelijke doel 
van elk bedrijf is om leads 
 en conversies te genereren.

De vraag die de afgelopen week dagelijks naar voren kwam .

De vraag die de afgelopen week dagelijks naar voren kwam bij onze klanten in senior managementfuncties: wat raden wij hen aan om te doen om digitale analyses en data-inzichten te benutten, zodat ze op één lijn blijven met de trends die hun bedrijf in 2022 vooruit kunnen stuwen? De belangrijkste les die we hebben geleerd bij het worstelen met de gevolgen van COVID-19 is het belang van technologie. Digitale technologieën helpen, nu meer dan ooit, om te gaan met nog een komend jaar van onverwachte veranderingen en gebeurtenissen.

Eyes on the money

Naast de basisgegevens over verkeer is het soms moeilijk om erachter te komen waar u aandacht aan moet besteden en wat u beter kunt negeren. In het bijzonder is het een uitdaging om te beoordelen welke Google Analytics-rapporten, metrics en KPI’s echte strategische intelligentie bieden over de effectiviteit van uw digitale aanbod.

Bovendien, als Google Analytics-rapporten niet goed gesegmenteerd zijn, kunnen ze zeer misleidend zijn en meer kwaad dan goed doen.

Wist je trouwens dat je best jouw eigen IP-adres en dat van je collega’s uit jouw website data kan filteren?

Eyes on the prize

Gezien deze overvloed aan keuzes en de mogelijkheid om op een dwaalspoor te raken, is het verleidelijk om helemaal af te haken en de tool alleen te gebruiken om de meest elementaire gegevens te bekijken.

Trap niet in die val. Er zit essentiële data in Google Analytics die gemakkelijk toegankelijk zijn, en die nauwkeurige, echt waardevolle informatie leveren over uw klanten, organisatie, en websites.

Download hier onze 10 relevante tips voor de CEO.

Deze verzameling van 10 tips is zeker niet allesomvattend,
elke organisatie heeft specifieke strategieën en doelstellingen die extra metingen vereisen
maar ze bieden wel een goede basis voor CEO's die willen begrijpen hoe hun bedrijf of website online presteert.

Geen zin om het zelf te doen? Bekijk dan hoe wij dit aanpakken.
Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door GROWWW.
Ons Privacybeleid is hierop van toepassing.